Polyvlokken

Spronck Foundation heeft onderzoek gefinancierd naar schaduwkant van het hergebruik van plastic afval producten. Specifiek ging het om het gebruik van zogenaamde ‘Polyvlokken’: gesnipperde tapijtresten die gebruikt worden in paardenbakken. Meer informatie en een link naar een YouTube uitzending over de resultaten zijn hier te vinden.
Eerste Young Plastic Pollution Challenge 2020
In 2020 heeft de eerste Young Plastic Pollution Challenge plaatsgevonden, een wedstrijd voor jonge ondernemers met briljante ideeën of innovatieve vindingen die kunnen verhinderen dat er nog meer plastic afval in het milieu belandt. Dit was de eerste wedstrijd in Nederland die specifiek gericht is op het stoppen van plasticvervuiling bij de bron. Er waren drie categorieën:
Oplossingen die ‘lekkage’ van plastic bij de bron stoppen
Ontwerpen van alternatieve product- en gebruiksvormen
Ideeën voor alternatieve materialen

De winnaar was Composterra. Meer informatie over de YPPC en de overige winnaars: https://www.plasticsoupfoundation.org/wat-wij-doen/industrie-en-overheid/challenge/